4 квітня в 1932 році вперше був виділений вітамін С.

Американський біохімік Чарльз Кінг вперше в історії виділив з лимонного соку аскорбінову кислоту, або простіше кажучи, вітамін С.У той час винахід американського вченого користувалося широкою популярністю, оскільки вітамін С широко використовували в профілактиці і лікуванні цинги, яка на той момент була широко поширена по всьому світу.

Вітамін С – знаменита аскорбінка. Вітамін C дуже важливий для організму кожної людини.  Адже цей вітамін  відіграє неймовірно велику роль для нормального функціонування всіх органів і систем. Найважливіша функція вітаміну C – це утворення білка під назвою колаген, який входить до складу дуже багатьох клітин. Також вітамін С бере участь в утворенні гормону серотоніну і гормонів щитовидної залози, розщепленні холестерину, видаленні з гепатоцитів печінки отруйних речовин, детоксикації найсильнішого оксиду аніона, відновленні вітаміну E, підтримці хорошого імунітету, всмоктуванні заліза, правильному всмоктуванні глюкози, запобіганні цукрового діабету. Назва «аскорбінова кислота» походить від латинського scorbutus – цинга і заперечення «а». Саме нестача вітаміну С викликає горезвісний весняний авітаміноз.За визначенням, вітамінами є речовини, які необхідні людському організму, але їм не синтезуються. Вони повинні надходити ззовні, тобто з їжі, оскільки у воді або повітрі їх немає, а більше ми нічого із зовнішнього середовища не використовуємо. Забавно, що з усіх сотень тисяч видів живих істот не вміють «виготовляти» всередині себе аскорбінову кислоту тільки людина, людиноподібні мавпи і … морські свинки!